Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kirándulás: Szlovákia-Ausztria

2009.10.24

2009. 04. 08. Szerda

5-kor keltem. Összekészülődtem. Lementem, már itt várt apu, meg Kata. Apu kivitt minket a Skála parkolójába, mert ott volt gyülekező. Egy páran már kint voltak. Kiszálltunk, Atesz jön oda, beül apu mellé ismerkedni, beszélgetni. Megjött Bogi is (ofő). Felszálltunk a buszra, Attiláék az 5-be, mi meg eléjük jobbra. Reggeliztünk, meg elkezdtünk filmet nézni. Megálltunk a határ előtt egy benzinkútnál, ahol vettünk csokit meg rejtvény újságot. Potter odaadta a bűvös kockáját, meg közben meg ettünk az M&M-s cukiját, és a chipset is. Chipset vettem a kezembe, Attila meg hátulról ki akarta venni a kezemből. Elvette a kis darabokat, és én hangosan felkiáltottam: Most miért a kicsit veszed ki? Tudod, hogy azt szeretem! Hát Gyuláknak sem kellett több, jött Attila cikizése: Milyen az élet 5 centivel? Attila akkor nálam nem jössz be, de nem baj, hisz ő így is a kicsit szereti. Szakadtunk a röhögéstől. Buszon Bogi összeszedte a 6eurot a belépőkre, meg az idegenvezetőre. Pozsonyba értünk, ahol felvettük az idegenvezetőt. Leszálltunk a Dévényi várnál. Volt ott múzeum kiállítás is, amit megnéztünk. Fotózkodtunk. Potter végig Katán lógott. Eleinte nem volt baj, mert így legalább Atesz is megnyugodott. Útközben beterveztünk egy kitérőt Ausztriába. Kittsee-ben voltunk, a Schoko-csárdában. Először bevezettek minket egy előadó terembe, ahol bemutatták, hogy készül a csoki. Aztán jött a tanárnő, hogy : Úristen, ti mit csináltok? Hát nem lesz időtök csokit venni. Abban a pillanatban, huss, mindenki rohant ki. Anyukám, mint egy csokibánya...bármerre néztünk csoki hegyek...nagyon jó volt. És erre még rá tett az is, hogy kóstólni is lehetett. Az első egy rumos golyó volt, a második egy banános csoki, a harmadiknál meg szintén azt hittem, hogy tömény csoki lesz. Bele haraptam és kész voltam. A Whiskyt leszipkáztam a torkomon, a kezemben szétfolyt a többi, ráadásul feküdtünk a röhögéstől. Aztán mentünk mosdóba gyorsan rendbe tenni magunk. Komoly volt.

Vissza mentünk Pozsonyba, körbe jártuk, bejártuk az utcákat. Bementünk a palotába, ahol akkora csillár van, mint az én szobám, tükrös termek, arany díszítések. Nagyon szép volt, csak fotózni nem lehetett. Olyan 3körül befejjeztük az idegen vezetéses túrát, és kaptunk 3 óra szabad foglalkozást. Először pihentünk, majd megindultak Gyuláék, és mi is mentünk utánuk. Na mit találtunk? Hát MC' Donalds-ot. Gyorsan megrohamoztuk. Összeült a kiscsapat. Attila ellátott hambival, én meg rávettem Pottert, hogy vegyen valamit Katának. Beszélgettünk, kajáltunk, nevetgéltünk. Vissza indultunk, és a találkozó helyünknél leültünk a padra: Tobik, Alíz, Gyula, Bada, Atesz, Én, Gelenó. Katáék meg egy másik padra ültek. Katasztrófa, hogy ezek mennyi baromságot tudnak össze hordani. Gelenó Badával helyet cserélt, mert bagózott, majd őt elhívták Imiék. Mondtam Atesznak, hogy mennyünk mi is sétálni. Nem is mentünk olyan messzire. Megtaláltuk Imiéket a fagyisnál. Imi mindenkinek állt 2 gombócot. Banánosat meg puncsosat kértem, de komoly volt a pasi aki adta.  Renivel is csak néztünk. Reninek belerakta a tölcsérbe, majd megfordítva oda adta. Az enyémet feldobta a levegőbe, és úgy kapta el tölcsérrel, majd nekem is forditva oda adta. Badának meg a tölcsér hegyes részébe szúrta bele, majd kapott rá mégegy tölcsért. Tátva maradt a szánk. Majd felszálltunk a buszra és haza indultunk. Kártyáztunk, chipset ettünk. Bada odaült mellénk a földre. Hallgattuk mit beszélgetnek és hogy oltják egymást. Attila keze hátúlról előre keveredett. Simogatott, már kicsit fáradtak voltunk. Potter lelki bánatos lett, hogy Kata visszautasította. Kisbérnél leszálltunk, csináltunk pár képet a fiukkal, lányokkal. Utána a buszon már csak röhögtünk, Badával ismerkedett a lábam, mert elfeküdtem Katán.

Megérkeztünk, apu jött értem.

Nagyon jó volt a kiruccanás, a társaság is rettentő jó volt. Szóval jól érzetük magunkat.

Ja és volt egy észrevételünk: A pasik írtó helyesek Szlovákiában, de a nőkről inkább nem beszélünk...a nők Magyarországon a legszebbek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.